RAMME FOR DANSK DESIGN

FREDERIKSGADE 1 er et hus, hvor synergi og fællesskab går hånd i hånd med ambitionen om at øge de oplagte og relevante netværksmuligheder, det giver, når man bor under samme tag. Huset er et internationalt vindue til verden, hvor dansk design, kunst og kunsthåndværk af høj kvalitet står på en overbevisende platform og eksponerer sin fortsatte betydning.

Designhuset FREDERIKSGADE 1 fungerer som ramme for dansk design. En ramme for eksponering, formidling og iscenesættelse af såvel historiske og ikoniske møbelarkitekter som nutidige designbrands og talenter. En samlet fortælling, hvor hver udstiller præsenterer sine individuelle historier i en større kontekst, og sammen skaber et nyt og relevant kapitel i dansk designhistorie.

ET HUS FUNDERET PÅ HISTORIE

Designhuset FREDERIKSGADE 1 holder til i et klassicistisk palæ, hvor man mærker historien i de omhyggelige detaljer i vægge, på trapper og i de smukke, højloftede lokaler. Bygningen blev foranlediget af erhvervsmanden C. F. Tietgen og bygget i slutningen af 1880’erne. Palæet indrammer hjørnet af Store Kongensgade og Frederiksgade og ligger i hjertet af det historiske Frederiksstaden i det indre København – der, hvor Marmorkirken har den nye metro for sine fødder. Når man bevæger sig rundt i huset, fornemmer man fordums storhed og historiens stadige fremskrivning.

Vores mission

Missionen for Designhuset FREDERIKSGADE 1 er at medvirke til dannelse af fællesskaber i designmiljøet i og uden for FREDERIKSGADE 1, med henblik på at fællesskabet bl.a. kan medvirke til forretningsmæssige synergier til fordel for flest mulige. Desuden er missionen at markedsføre os sammen og hver for sig på vores fælles internationale markedsplatforme, dels FREDERIKSGADE 1´s hjemmeside og Instagramprofil og dels gennem afholdelse af fælles events.

Vores vision

Visionen for Designhuset FREDERIKSGADE 1 er at blive et internationalt epicenter for design på højt niveau. Et epicenter, hvor stadig flere internationalt førende designere, up and coming designere, designinstitutioner, designproducenter og arkitekter mødes og holder til. Vi ønsker også at blive et epicenter for pressefolk og potentielle samarbejdspartnere, herunder stylister og markedsføringsvirksomheder, inden for design. Sidst, men ikke mindst, er det vores vision med vores dynamiske udstillinger at tiltrække et købestærkt publikum.

Vores værdier

Palæet i Frederiksgade huser både Holger Kvist Fonden og designhuset FREDERIKSGADE 1, der begge arbejder for at fremme dansk design. Fonden står bag de fysiske, arkitektoniske rammer, mens FREDERIKSGADE 1 er garant for den særlige ånd og synergi mellem de faste udstillere i husets showrooms og studios. Udstillere, der er udvalgt på baggrund af deres kvalitetsbevidsthed, ambition og evne til at indgå i og leve op til designhusets fundamentale værdier, der har diversitet og interaktion som bærende nøgleord. FREDERIKSGADE 1 er således et professionelt hus og et forpligtende fællesskab, hvor business og engagement interagerer naturligt med hinanden.

HUSET TIL HVERDAG

Husets aktiviteter formidles til dagligt af designhusets bestyrelsesformand, Ingrid Heltberg Hjerresen, der har fastlagt idégrundlaget og værdisættet for FREDERIKSGADE 1. Sammen med direktør Marianne Sofie Foster, er de to ansvarlige for at kuratere udstillerne i huset og sikre, at stedets fundamentale værdier efterleves og fortsat udvikler og cementerer husets position.

FREDERIKSGADE 1 er et særligt designhus, hvor husets faste udstillere bidrager til, at så mange – sammen og hver for sig – er med til at skabe fokus og god forretning. Det er imponerende at opleve, at så mange får så stor succes med vores koncept. Et koncept, der er baseret på høj kvalitet, stor diversitet og vilje til at se muligheder for synergi og vægte tillid og samarbejde højt. Huset er en aktuel ramme om både historisk og nutidigt dansk kvalitetsdesign, og vi glæder os over, at fortiden, nutiden og fremtiden lever side om side i showrooms og studios som i galleriernes skiftende udstillinger.”

Ingrid Heltberg Hjerresen
Bestyrelsesformand

This site is registered on wpml.org as a development site.