EN FOND MED HØJT TIL LOFTET

Holger Kvist Fonden står bag designhuset FREDERIKSGADE 1. Det er fondens formål at støtte almennyttige, danske kulturelle og kunstneriske formål – herunder dansk design og møbelkunst – udtrykt igennem husets faste udstillere og aktiviteter.

Holger Kvist Fonden blev indstiftet i 2009, og fra 2013 blev det fondsejede palæ taget i brug for også ad den vej at føre fondens mission ud i livet. Designhuset fik navn efter sin adresse, Frederiksgade 1, hvor synergi blev det centrale kodeord for husets vision. Et hus hvor professionalisme og fællesskab supporterer hver udstiller og showroom som en integreret del af en større helhed.

Husets historiske rammer danner således en samlet designfortælling og fungerer desuden som en international platform, hvor nutidigt dansk design formidler sin fortsatte kvalitet og status.

HOLGER H. KVIST

Holger H. Kvist (1926-2008) var en visionær og entreprenant mand. I 1969 stiftede han NYT I BO, der var en af de første og førende møbelforretninger i København. Sammen med møbelarkitekt Aksel Dahl skabte de en kollektion af stilrene, funktionalistiske, og allerede dengang, bæredygtige møbler i samarbejde med tidens toneangivende møbelarkitekter og snedkere. Holger H. Kvist havde et brændende engagement for skandinaviske designmøbler, der kunne gå i arv i generationer.

Det var Holger H. Kvists ønske, at der efter hans død skulle stiftes en fond i hans navn, der fremadrettet blandt andet skulle arbejde for at højne kvaliteten af og udbrede kendskabet til dansk design og kunsthåndværk.

NYT I BO-KOLLEKTIONEN

NYT I BO’s egen kollektion af funktionelle og minimalistiske møbler i træ blev trendsættende for sin tid, og føres i dag videre gennem møbelbrandet NYT I BO. Kollektionen blev relanceret i 2020 med ambitionen om at fastholde Holger K. Kvists vision om demokratisk og langtidsholdbart design i ærlige kvalitetsmaterialer. Møbelforretningen NYT I BO lukkede i 2021 som detail-butik, men møbelbrandet lever videre og udvikles og administreres fortsat fra FREDERIKSGADE 1, hvor arven er i nære, familiære hænder.

NYE TALENTER

Fondens formål kommer til udtryk på flere måder. Det kan for eksempel være gennem samarbejder med unge talenter, der har brug for en eksklusiv og professionel ramme at udstille i midlertidigt for at øge deres kendskabsgrad.

“På vegne af Ukurant vil jeg gerne sige tusind tak for, at vi måtte bruge lokalerne i FREDERIKSGADE 1. Det har virkelig bidraget til en udstilling, vi kun har kunnet drømme om. Omtalen har været overvældende og kulminerede, da vi fik en præmiering af Statens Kunstfond, hvor udvalget bl.a. skrev:

‘En kraftpræstation af en udstilling, som forhåbentlig kan ryste støvet af os allesammen – og give mod til at træde uden for de sirligt afstemte stier, som nok er smukke og sikre, men også kan gå i ring; ud i ubetrådt terræn og ind i fremtiden.’

For dette, takker vi jer, da udstillingen ikke var blevet den samme uden jeres hjælp.”

KASPER KYSTER
UKURANT

This site is registered on wpml.org as a development site.