EN FOND MED HØJT TIL LOFTET

Holger Kvist Fonden står bag designhuset FREDERIKSGADE 1. Det er fondens formål, at støtte almennyttige, danske kulturelle og kunstneriske formål – herunder dansk design og møbelkunst – udtrykt igennem husets faste udstillere og aktiviteter. Det kan også være gennem samarbejder med unge talenter, der har brug for en eksklusiv og professionel ramme at udstille i midlertidigt for at øge deres kendskabsgrad. Hvert andet år tildeler fonden desuden legater til enkeltpersoner, institutioner eller sammenslutninger, der formidler dansk design og kunst.

HOLGER H. KVIST

Holger H. Kvist (1926-2008) var en visionær og entreprenant mand. I 1969 stiftede han NYT I BO, der var en af de første og førende møbelforretninger i København. Sammen med møbelarkitekt Aksel Dahl skabte de en kollektion af stilrene, funktionalistiske, og allerede dengang, bæredygtige møbler i samarbejde med tidens toneangivende møbelarkitekter og snedkere. Holger H. Kvist havde et brændende engagement for skandinaviske designmøbler, der kunne gå i arv i generationer. Det var hans ønske, at der efter hans død skulle stiftes en fond i hans navn.

FONDENS FORMÅL

Holger Kvist Fonden blev indstiftet i 2009, og fra 2013 blev det fondsejede palæ taget i brug for også ad den vej at føre fondens mission ud i livet. Designhuset fik navn efter sin adresse, Frederiksgade 1, hvor synergi blev det centrale kodeord for husets vision. Et hus hvor professionalisme og fællesskab supporterer hver udstiller og showroom som en integreret del af en større helhed. Husets historiske rammer danner således en samlet designfortælling og er en international platform, hvor dansk design formidler sin fortsatte kvalitet og status.

FONDENS LEGAT

Gennem FREDERIKSGADE 1 støtter fonden bl.a. direkte og indirekte op om dansk design ved at samle nogle af landets bedste designbrands, talenter og formidlere under samme tag. Herudover uddeler fonden legater hvert andet år. Modtagerne vælges af fondsbestyrelsen med udgangspunkt i fondens formål, og det er ikke muligt at søge selv. Dog kan det lade sig gøre at indstille en person, en institution eller lignende til modtagelse af et legat. Legaterne uddeles i efteråret i ulige år.

Jeg vil på vegne af Ukurant gerne igen sige tusind tak for, at vi måtte bruge lokalerne i FREDERIKSGADE 1. Det har virkelig bidraget til en udstilling, vi kun har kunnet drømme om. Omtalen har været overvældende og kulminerede, da vi fik en præmiering af Statens Kunstfond, hvor udvalget bl.a. skrev:

“En kraftpræstation af en udstilling, som forhåbentlig kan ryste støvet af os allesammen – og give mod til at træde uden for de sirligt afstemte stier, som nok er smukke og sikre, men også kan gå i ring; ud i ubetrådt terræn og ind i fremtiden.”

For dette, takker vi jer, da udstillingen ikke var blevet den samme uden jeres hjælp.

KASPER KYSTER
UKURANT

This site is registered on wpml.org as a development site.